Primele şedinţe ale Consiliilor Raionale. La Taraclia a fost ales preşedintele, la Hânceşti şi Cimişlia s-au constituit fracţiunile, iar la Căuşeni şi Ştefan Vodă consilierii au absentat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţa Consiliului Raional din Cimişlia
Şedinţa Consiliului Raional din Cimişlia

La sfârşitul săptămânii precedente şi pe parcursul celei curente, la Taraclia, Hânceşti şi Cimişlia, au avut loc primele şedinţe ale consiliilor raionale alese în urma scrutinului din 5 iunie.

La Taraclia a fost ales preşedintele raionului

Consiliul Raional din Taraclia este constituit din 19 consilieri comunişti, 4 de la Partidul Democrat, 3 - de la Partidul Liberal Democrat şi 1 de la Partidul Social Democrat. În cadrul primei şedinţe, s-a constituit fracţiunea PCRM, dar şi a Alianţei pentru Integrare Europeană la nivel local. Menţionăm că din AIE la nivel raional fac parte consilierii PDM şi PLDM, fără reprezentantul PSDM.

Potrivit Gazetei de Sud, la funcţia de preşedinte al raionului a fost înaintată o singură candidatură. Este vorba de cea a lui Alexandru Garanovschi, consilier comunist care a fost susţinut chiar şi de aleşii locali din alianţă.

În Consiliul raional Hânceşti s-au constituit fracţiunile

Consilierii din Hânceşti s-au întrunit în şedinţă la 29 iunie. Din cele patru chestiuni incluse pe ordinea de zi: constituirea fracţiunilor în cadrul Consiliului Raional Hânceşti; constituirea comisiilor consultative de specialitate ale acestui organ; alegerea preşedintelui raionului şi alegerea vicepreşedinţilor raionului - a fost examinată doar prima. Astfel, în Consiliul raional vor activa patru fracţiuni: a Partidului Liberal Democrat din Moldova, a Partidului Democrat din Moldova, a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova şi a Partidului Liberal. La propunerea fracţiunii PLDM, consilierii raionali au luat o pauză până la 7 iulie curent.

Nici la Cimişlia nu s-au obţinut mari rezultate la prima şedinţă

În Consiliul Raional din Cimişlia au fost constituite patru fracţiuni: PCRM şi PLDM care vor avea câte 11 membri, PDM - 6, PL - 4. Consilierii au cerut o pauză până la 7 iulie, şedinţă în care va fi ales preşedintele raionului.

Şedinţe eşuate la Căuşeni şi Ştefan Vodă

Şedinţele Consiliilor Raionale la Căuşeni şi Ştefan Vodă nu au avut loc din cauza absenţei unui număr mare de consilieri. Se vorbea că mulţi nu au venit la şedinţă din motiv că încă nu au putut găsi limbaj comun în privinţa candidaturii preşedintelui raionului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite