Preotul acuzat că a înecat un bebeluș la botez a fost achitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Țarălungă, preotul din comuna Mihăilenii Vechi, raion Râșcani (Republica Moldova), acuzat că a înecat, acum doi ani, un bebeluș de o lună și jumătate la botez, a fost achitat și eliberat din închisoare.

La sfârșitul anului trecut, preotul fusese condamnat la un an și jumătate de pușcărie, însă ultima expertiză medico-legală ar fi demonstrat că micuțul suferea de o dereglare pulmonară, care i-ar fi provocat decesul.

Preotul care a omorât un bebeluş în timpul botezului a fost condamnat

Copilul mort la botez, cel mai probabil bolnav

„Prima expertiză medico-legală efectuată la Râșcani a fost una eronată. Nu-mi este frică să afirm că la mijloc au fost sume de bani și interese meschine împotriva Bisericii. Medicii știau că bebelușul nu s-a înecat la botez, dar au preferat să tacă. Mai târziu, conform expertizei medico-legale efectuată la Chișinău, a fost demonstrat că lichidul roz spumos din plămânii copilului nu era apa din cristelniță. Pruncul suferea de o dereglare pulmonară. Astfel, boala copilului e un rezulat al vieții nesănătoase a părinților", a declarat Valentin Țarălungă, într-un interviu pentru site-ul oficial al Mitropoliei Moldovei.

El a transmis și un mesaj părinților care l-au acuzat că le-a omorât pruncul pentru că nu i-a acoperit căile respiratorii înainte de a-l scufunda în cristelniță. „Să se gândească la ceea ce au săvârșit. Acum au un copil mic, care la fel este bolnav. Chiar dacă sunt nevinovat, mi-am cerut iertare de la ei. Vreau ca Bunul Dumnezeu să-i înțelepțească", a spus preotul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite