Premierul nu-l mai vrea pe Valeriu Zubco procuror

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Liberal Democrat vrea să-l demită pe procurorul general Valeriu Zubco. Asta a declarat Vlad Filat la o rundă de consultări cu societatea civilă, care au avut loc cu ușile închise. La urechile premierului au ajuns zvonuri că oamenii de afaceri sunt îndemnați să meargă la procuratură ca să-și rezolve problemele cu legea.

Liderul PLDM a dat de înțeles că Zubco reprezintă interesele cuiva, iar acum două zile le-a cerut colegilor de alianță depolitizarea instituțiilor de drept, care „sunt încă parte a unui sistem vicios și corupt".

Acum două săptămâni, fracțiunea PLDM ar fi încercat chiar să pună la vot demisia procurorului, însă speakerul Marian Lupu a anunțat o pauză. La ședința următoare, democrații au acceptat inițiativele PLDM privind lichidarea instanțelor economice și privatizarea întreprinderii „Metalferos", cărora li s-au opus anterior.
„Este adevărat că a fost un schimb de opinii referitor la demiterea procurorului, dar deocamdată discuțiile sunt neoficiale", a confirmat Valeriu Streleţ, liderul fracţiunii PLDM.

La rândul său, procurorul general a refuzat să vorbească despre o posibilă demisie. Solicitat de „Adevărul", el a dat din cap în semn de negare.
Zubco a fost învestit în funcţie în octombrie 2009. Postul i-ar fi revenit inițial Alianţei Moldova Noastră. Fostul consilier prezidențial Sergiu Mocanu a declarat că funcţia ar fi fost apoi vândută de liderii AMN pentru 2 milioane de euro milionarului democrat Vladimir Plahotniuc.

Procurorul general poate fi eliberat din funcţie cu votul majorității simple a deputaţilor prezenţi la şedinţă

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite