Premierul Vlad Filat: Gestul ambasadorului rus este o jignire adusă poporului Republicii Moldova. Voi cere explicații, sper că a fost doar o gafă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gestul ambasadorului Valeri Kuzmin a fost o jugnire adusă poporului moldovean. Declarația a fost făcută azi de prim-ministrul Vlad Filat, revenit dintr-o vizită oficială, solicitat să comenteze incidental de aseară de la Ambasada Rusiei la Chișinău.

Premierul moldovean a declarat că va cere explicații pe canale diplomatice, dar speră totuși că a fost o gafă a ambasadorului Rusiei la Chișinău, și nu o acțiune premeditată.

Potrivit Publika TV, Filat i-a îndemnat pe toți cei care au fost martori la acest incident să fie calmi, mai ales că se apropie 21 iunie, zi în care urmează să fie reluate, la Moscova, negocierile în formatul 5+2 privind reglementarea conflictului transnistrean.

Vlad Filat a mai spus că gestul diplomaţilor moldoveni a fost unul corect, deoarece „este inadmisibil să suporţi astfel de înjosiri aduse tuturor cetăţenilor Republicii Moldova".

Reacția premierului vine după incidentul de ieri când oficialii moldoveni au părăsit recepția organizată de Ambasada Rusiei, după ce ambasadorul Valeri Kuzmin i-a oferit cuvântul așa-numitului ministru de externe de la Tiraspol, Vladimir Iastrebceak, pe care l-a prezentat drept „șef al diplomației din Transnistria".

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite