„Plahotniuc trebuie să vină cu explicaţii”, consideră analiştii politici de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analiştii politici de la Chişinău susţin că prim-vicepreşedintele Parlamentului dar şi Partidul Democrat, din care face parte, sunt obligaţi să ofere explicaţii pe marginea cazului relatat de „Adevărul".

„Partidul Democrat şi Alianţa pentru Integrare Europeană, dar în primul rând Plahotniuc, trebuie să vină cu explicaţii şi să încerce să iasă onorabil din acest scandal. În caz contrar vor avea de pierdut cu toţii", a declarat Petru Bogatu, analist politic. Acesta crede că Plahotniuc şi-a schimbat numele ştiind că se va implica în politică şi dorind să ascundă faptul că este şi cetăţean român. „O persoană care-şi ascunde identitatea are probleme cu moralitate şi tot timpul va plana asupra sa numai lucruri urâte şi suspiciuni", a mai afirmat Petru Bogatu.

„Plahotniuc se află în dificultate"

Comentatorii politici mai spun că s-ar putea întâmpla ca milionarul cu dublă identitate să încerce să muşamalizeze cazul, dar asta va duce la o pierdere a credibilităţi politicienilor.

„Din punct de vedere politic şi moral Plahotniuc se află în dificultate. Această situaţie îl obligă să ofere explicaţii fiindcă este un politician sus-pus şi un jucător important. El nu mai poate să se eschiveze", este de părere Anatol Ţăranu, analist politic. Totodată, şi formaţiunea pe care milionarul o reprezintă se află în aceeaşi „dificultate", mai cosnsideră analistul. Potrivit lui Ţăranu, primul lucru care-ţi vine în minte în cazurile de dublă identitate e că politicianul ori s-a ascuns de ceva, ori a încercat să se protejeze de cineva.

„Autorităţile, reprezentate de preşedintele interimar Marian Lupu şi Valeriu Zubco, procurorul general, au fost luaţi prin surprindere. Ele de asemenea trebuie să vină cu o reacţie", conchide Anatol Ţăranu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite