PROTESTUL DE LA BĂLȚI Polițiștii au întocmit două dosare penale pentru actele de violență din timpul manifestațiilor. Vezi VIDEO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de persoane protestează acum în centrul orașului Bălți împotriva unioniștilor. Chiar dacă forțele de ordine au făcut mai multe garduri vii în jurul protestatarilor veniți să se manifeste împotriva marșului, acțiunea a degenerat în acte de violență.

UPDATE, ora 19.02: La Comisariatul de Poliție din Bălți au fost aduși patru bărbați, dintre care doi s-au ales cu dosare penale pentru huliganism și instigare la violență. Totodată, polițiștii au mai reținut un băiat de 17 ani, în stare de ebrietate, care venise cu un steag roș-albastru la proteste.

UPDATE, ora 18.14: Polițiștii au deschis două dosare penale cu privire la actele de violență săvârșite astăzi în timpul protestelor de la Bălți. „La locul manifestațiilor au fost detașați 670 de polițiști. Din datele noastre preliminare au participat la proteste 4.000 de oameni, din toate taberele implicate", a declarat ministrul de Interne Dorin Recean.

UPDATE, ora 16.20 „A venit timpul ca patrihoţilor să li se spună «davai dosvidania»", scrie pe pagina sa de Facebook secretarul Comisiei Electorale Centrale, Andrei Volentir, cu referire la evenimentele de la Bălți și partidele implicate în acțiunile de violență.

„Aștept materiale de la MAI și vom reacționa conform legii", a comentat Oleg Efrim, ministrul Justiției.

UPDATE, ora 15.50 Portalul Unimedia informează că, în timp se îndreaptau spre autocare pentru a pleca la Chişinău, reprezentanții Acțiunea 2012 au fost atacaţi de locuitori ai oraşului Bălţi, care aruncau în ei cu roşii, ouă şi pietre. Unioniştii sunt însoţiţi de poliţişti şi de scutieri, care au format un cordon pentru a-i proteja. Între timp, un cameraman Unimedia a fost lovit cu o piatră, la fel ca şi un reporter de la Jurnal TV, care a fost transportat la spital.

FOTO: Protestele au fost însoțite de acte de violență. Sursa: Unimedia.md

image

UPDATE, ora 15.34: Primăria orașului Bălți a anulat autorizația unioniștilor de a mărșălui pe străzi, chiar dacă, ieri, instanța a permis organizarea evenimentului, informează jurnal.md.

Trei bărbați au fost luați pe sus de polițiștii sosiți pentru a stabili ordinea publică la Bălți, în cadrul mișcărilor de astăzi declanșate de unioniști. În același interval de timp a început și manifestul grupurilor „Garda Tânără", „Patrioții Moldovei“ și „Ileri" din Găgăuzia. Printre protestatari au fost văzuți comuniștii și foștii lor colegi de partid Iurie Muntean, Victor Stepaniuc, dar și bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal.

Protestul unioniștilor din Bălți începe azi, de la ora 15.00. Vezi UPDATE!

Mai bine de 500 de unioniști s-au adunat în centrul orașului cu steaguri tricolore și mesaje patriotice. Ei au menţionat că scopul acestui marş, pe lângă cel de promovare a ideii unioniste, este de a atrage atenţia opiniei publice asupra încercărilor Partidului Comuniştilor de a destabiliza Republica Moldova prin tentative de desprindere administrativă după modelul regiunii transnistrene.

Click aici să vezi VIDEO (sursa Publika TV):

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite