STUDIU O treime din popuaţia Republicii Moldova nu ştie ce-i asta internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

36% din populaţia Republicii Moldova, în special în mediul rural, nu a folosit niciodată internetul, arată un sondaj IMAS realizat pe un eşantion de aproximativ 1000 de respondenţi, transmite Info-Prim Neo.

Rezultatele cercetării au folosit pentru a adapta filosofia Programului Global Libraries la specificul local, demarând astfel etapa pilot a programului.

Potrivit sondajului, 17% din bibliotecile publice din Moldova sunt dotate cu calculatoare, dintre care doar 11% au acces la internet şi numai 9% din respondenţii sondajului vizitează cu regularitate bibliotecile publice.

Bibliotecile au resurse limitate de literatură şi utilaj, dar şi posibilităţile limitate de instruire pentru bibliotecari. O problemă este şi percepţia depăşită a rolului şi capacităţii bibliotecilor publice în rândul funcţionarilor publici şi infrastructura inadecvată a acestor instituţii.

În cadrul programului-pilot Global Libraries, care va fi implementat pe parcursul următorilor doi ani, aproximativ 60 de biblioteci publice din ţară vor fi dotate cu calculatoare şi acces la internet.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite