O jurnalistă de la Chișinău a fost reținută de miliția de la Tiraspol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalista postului de radio „Europa Liberă" Valentina Ursu a fost reţinută timp de trei ore de miliția de la Tiraspol, în timp ce încerca să relateze despre alegerile prezidențiale din regiunea separatistă.

„Din cele şase ore de aflare în Transnistria, trei le-am petrecut în izolatorul miliţiei de la Tiraspol, şi asta pe motiv că aş fi făcut fotografii la o secţie de votare din regiunea transnistreană", a spus Valentina Ursu pentru postul la care lucrează.

Potrivit jurnalistei, milițienii au refuzat să-i dea un document care ar confirma că de la ora 12.00 până la ora 15.00 s-a aflat în arest pe motiv că nu are „cetăţenie transnistreană".

Citește și:

Jurnaliști ruși, răpiți, bătuți și izgoniți din Transnistria

Igor Smirnov: „Transnistria este un stat independent care se va dezvolta împreună cu Rusia"

(VIDEO) Igor Smirnov atacă în judecată postul NTV pentru că i-ar fi lezat onoarea și demnitatea. Vezi documentarul în care rușii îl fac praf!

VIDEO Separatistul Smirnov, campanie pe ritmuri rap: „Igor, avem încredere în tine"

În același izolator erau doi tineri, care au fost reţinuţi pentru că ar fi făcut agitaţie în favoarea unuia din cei şase candidaţi în alegerile prezidenţiale. Şi asta chiar dacă peste tot pe străzi sunt afişe electorale.

Mai mulți locuitori ai regiunii i-au mărturisit că astăzi au fost dislocate toate structurile de forţă pentru a menţine ordinea publică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite