ONGurile de media cer pedepsirea persoanei care a lovit-o cu o piatră pe jurnalista Victoria Ocară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victoria Ocară s-a ales cu o plagă la cap
Victoria Ocară s-a ales cu o plagă la cap

Organizațiile neguvernamentale de media sunt solidare cu jurnalista Victoria Ocară de la Jurnal TV, agresată în timpul altercaţiilor de ieri de la Bălți.

„Condamnăm vehement atacul cu pietre asupra Victoriei Ocară în timpul manifestațiilor care au avut loc în acest oraș, în urma căruia jurnalista a fost internată cu o plagă la cap", se menţionează în declaraţie.

Semnatarii cer Ministerului Afacerilor Interne să ancheteze acest caz și să anunțe opinia publică despre rezultatele anchetei, iar făptașul sa fie pedepsit conform legii.

„Condamnăm cu fermitate provocatorii și forțele politice care au instigat la violențe, și au împiedicat exercitarea dreptului constituțional la libertatea de exprimare în cadrul unei manifestări autorizate conform legii", mai este menţionat în petiţie.

Declaraţia este semnată de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Asociația Presei Electronice, Uniunea Jurnaliștilor din Moldova, Centrul de Investigații Jurnalistice şi Comitetul pentru Libertatea Presei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite