Noi curse de tren spre România vor fi lansate în curând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două trenuri internaționale pe ruta Chișinău-Iași, care va face legătura prin Suceava cu centrele universitare din Cluj și Timișoara, și alte două pe ruta Giurgiulești- Galați-Faurei-Fetești-Medgidia-Negru-Vodă-Varna, vor fi puse în circulație în timpul apropiat. Anunțul a fost făcut de miniştrii Transporturilor din Moldova şi România, care au avut ieri o întrevedere la Chişinău.

Ministrul moldovean, Anatol Șalaru, a menționat că urmează să fie semnat un acord internațional bilateral între Calea Ferată din Moldova și CFR Călători în rezultatul căruia, cele două instituții vor avea acces la un sistem comun de vânzare al biletelor. De asemenea, el a mai spus că în prezent sunt purtate negocieri cu BERD şi BEI, care vor să ofere 50 de milioane de euro pentru modernizarea materialului rulant de la calea ferată din Moldova, renovarea trenurilor şi locomotivelor.

Şalaru i-a prezentat omologului său român şi primul tren moldovenesc renovat în România. Ovidiu Ioan Silaghi s-a declarat impresionat menționând că este o adevărată performanță modernizarea unui tren în 63 de zile.

Primul tren renovat în România va circula de săptămâna viitoare

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite