Nicolae Dabija: „Am pierdut una dintre cele mai mari poete de limba română”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Dabija
Nicolae Dabija

Aşa a comentat scriitorul Nicolae Dabija, preşedintele Forului Democrat al Românilor din Republica Moldova, decesul poetei Leonidei Lari, fost deputat al Uniunii Sovietice, al Republicii Moldova şi senator alo României.

„Din păcate, în ultimii ani Leonida Lari era foarte bolnavă, dar s-a străduit ca acest lucru să nu fie observat, iar în memoria oamenilor să rămână chipul ei luceferic care energiza oamenii", a spus Nicolae Dabija.

Imagini în premieră cu Leonida Lari, pe vremea când activa la Chișinău A fost singura femeie care a declarat, în faţa a zeci de mii de basarabeni, că se logodeşte cu Ştefan cel Mare Imagini în premieră cu Leonida Lari, pe vremea când activa la Chișinău

Imagini în premieră cu Leonida Lari. Click aici să vezi GALERIA FOTO!

Redactorul-şef al publicaţiei „Literatura şi Arta" îşi aminteşte că a comunicat ultima dată cu poetă acum un an, când aceasta a venit la redacţie şi i-a vorbit despre bolile vieţii politice de pe ambele maluri ale Prutului. „Boala ei şi cea a clasei politice se suprapuneau. Era foarte tristă şi de necazurile poporului nostru. Acum 20 de ani ne visam liberi şi independenţi. Era mâhnită şi de atitudinea clasei politice româneşti, care are doar interese personale şi nu se gândeşte la românismul din Basrabia", a mai spus Nicolae Dabija.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite