Nicolae Timofti l-a felicitat pe Barack Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barack Obama a reușit să convingă americanii că merită să rămână la cârma SUA. Democratul a reuşit să strângă 303 voturi electorale, depăşind astfel cu 33 de voturi pragul de 270 necesar pentru recăştigarea fotoliului de la Casa Albă. Mitt Romney s-a ales cu 203 voturi. Cu această ocazie, Nicolae Timofti și-a felicitat omologul cu victoria obținută.

„În numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, doresc să vă adresez cele mai sincere felicitări cu ocazia realegerii Dumneavoastră în calitate de Preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Îmi exprim convingerea că experienţa dumneavoastră bogată, abilităţile extraordinare şi determinarea vor contribui la consolidarea bunăstării poporului american şi vor spori rolul SUA în promovarea democraţiei, libertăţii şi respectului pentru drepturile omului în toată lumea", se menționează în scrisoarea președintelui Nicolae Timofti.

De asemenea, președitele Republicii Moldova i-a mulțumit pentru suportul financiar oferit pe parcursul anilor. „Statele Unite ale Americii au fost mereu un important partener şi prieten al Republicii Moldova în ceea ce priveşte parcursul ei democratic, economia de piaţă şi progresul social, şi contribuie la promovarea integrării europene şi reîntregirii teritoriale a ţării mele. Apreciez mult sprijinul valoros acordat de Statele Unite şi exprimăm dorinţa de a extinde şi a aprofunda în continuare cooperarea bilaterală în diferite domenii de interes comun", se mai menționează în scrisoarea de felicitare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite