Motodeltaplan plin cu ţigări la frontiera moldo-română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou caz de reţinere a unui motodeltaplan cu ţigări la frontiera moldo-română, a fost depistat în această noapte, anunţă Serviciului Grăniceri.

În anul 2011, au fost mai multe cazuri de contrabandă cu ţigări descoperite la frontiera moldo-română, în care s-a utilizat motodeltaplanul.
La 19 mai 2011, un deltaplan cu motor care a căzut, la ora 5.15, în poligonul militar Mălina, judeţul Galaţi. Pilotul a murit pe loc. Victima a fost un traficant de ţigări din Republica Moldova.

Pot căra 150 kg la un singur drum

Specialiştii susţin că un motodeltaplan are posibilitatea să transporte aproape 150 kg de încărcătură, cu o viteză maximă de 120 km/h.
„Deltaplanul cu motor se ridică până la maximum 3.000 de metri altitudine şi poate căra 120-150 kg de marfă, în locul celui de-al doilea pasager. Înălţimea la care zboară depinde şi de capacitatea motorului, dar şi de rezistenţa pilotului. Asta pentru că, de la sol, temperatura scade cu câte un grad la fiecare 100 de metri urcaţi", a declarat, pentru Click!, un pilot specialist în zborurile cu parapanta.

Accident aviatic/Un motodeltaplan s-a prăbuşit lângă Galaţi. Pilotul, care era traficant de ţigări, a sărit din zbor şi s-a zdrobit de pământ

Grănicerii au reţinut câţiva moldoveni care încercau să transporte ţigări peste Prut cu deltaplanul (VIDEO)

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite