Moldovenii vor putea obţine vize pentru Norvegia la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Comun de Vize de pe lângă Ambasada Ungariei la Chişinău va elibera vize şi pentru Norvegia. Anunţul a fost astăzi de către Mátyás Szilágyi, noul ambasador al Ungariei în Republica Moldova.

„Centrul Comun de Vize în prezent reprezintă 15 țări, iar Norvegia va deveni cea de-a 16-a. În curând vor fi eliberate vize și pentru Norvegia, vize de ședere pentru maxim 90 de zile, vize turistice etc. Intenţia a fost deja anunţată şi confirmată. Acum suntem la faza de totalizare a acestei proceduri. Sperăm că în curând vom putea oferi acest serviciu“, a declarat diplomatul.„Termenul depinde de prietenii noştri norvegieni pentru că trebuie să se hotărască ce ambasadă va fi partenerul nostru de emitere a vizelor. Este vorba de ambasada din Kiev sau din Bucureşti şi cred că aceasta va dura câteva zile“, a mai adăugat ambasador al Ungariei la Chişinău.

De asemenea, ambasadorul Ungariei a menţionat că ţara susţine parcursul european al Republicii Moldova. „Noi susţinem cu toate mijloacele noastre integrarea europeană a Moldovei şi suntem adepţii semnării, pe cât se poate de curând, a Acordului de Asociere cu UE şi a celui de Liber Schimb. Susţinem şi înlăturarea vizelor pentru Moldova“, a mai adăugat diplomatul.

În 2007, când a fost creat, Centrul Comun de Vize elibera vize doar pentru Ungaria, Austria, Letonia şi Slovenia. Ulterior acestuia i s-au alăturat şi Belgia, Danemarca,Grecia, Elveţia, Estonia, Finlanda, Luxemburg, Slovacia, Suedia şi Olanda. Începând cu 1 ianuarie 2011 Centrului Comun de Eliberare a Vizelor s-a mai alăturat Croaţia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite