Ministerul rus de Externe nu vrea ca o stație de metrou din Sankt Petersburg să fie numită „București“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stația de metrou „București“ urmează a fi deschisă în satul Kupcino
Stația de metrou „București“ urmează a fi deschisă în satul Kupcino

Ministerul de Externe al Federației Ruse este împotrivă ca noua stație de metrou din Sankt Petersburg să fie numită „București“.

„România este un stat care nu poate fi calificat drept prietenos, iar relațiile cu acesta stagnează“, se anunță într-o scrisoare trimisă de Ministerul rus de Externe către primăria orașului Sankt Petersburg, citează vesti.md.

Mai mult, în aceeași scrisoare, diplomația rusă atenționează că România sprijină NATO, iar acești factori sunt suficienți pentru ca noua stație să aibă o altă denumire. Decizia finală cu privire la denumirea stației de metrou din Sankt Petersburg rămâne în competența autorităților locale.

Aceeași sursă reamintește că stația de metrou „București“ urmează a fi deschisă în satul Kupcino, ce se află în suburbia Sankt Petersburgului, în decembrie 2012.

Anterior, un grup de cetăţeni a adresat o petiţie oficialilor prin care cerea schimbarea numelui staţiei. Conducerea metroului a precizat că proiectul se află în lucru de două decenii, iar staţia a fost deja decorată cu imagini din Bucureşti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite