Procurorul general își păstrează fotoliul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demiterea lui Valeriu Zubco din funcția de procuror general se amână cel puțin pentru o săptămână. Preşedintele Parlamentului, democratul Marian Lupu a propus în şedinţa de azi a Parlamentului ca Zubco să-și prezinte săptămâna viitoare raportul despre dosarele în care figurează unii demnitari, într-o şedinţă închisă.

Lupu a explicat că raportul procurorului Zubco va conţine date din anchetă cu caracter secret. "Ieri mi-a fost prezentat acest raport despre care vorbeam. Foarte interesantă sinteza. Conţine şi date secrete din anchetă", a spus liderul PD.

„E un mic șantaj!“, a comentat liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, care a cerut ca Zubco să prezinte informații despre tooate cazurile de rezonanță din ultimii doi ani, inclusiv despre abuzurile comise de procurori.

Totodată, liberal-democrații au înregistrat în Parlament un proiect de lege care va stabili clar procedura de demitere a procurorului-șef. „Legislația noastra este unică - permite procurorului să devină persoană intangibilă. Propun ca proiectul să fie examinat în comisii, să fie pregătit ca sa-l votăm, pentru ca vinerea viitoare, cu instrumente în ordine, să vă permitem să-l demiteți", i-a spus Streleț lui Lupu.

Săptămâna trecută, premierul liberal-democrat Vlad Filat i-a cerut președintelui Parlamentului să inițieze procedura de demitere a procurorului general, în urma atacurilor raider asupra băncilor. În caz contrar, PLDM l-a amenințat pe Lupu cu demisia. La rândul său, democratul a spus că nu-l poate demite pe Zubco, pentru că este inamovibil potrivit Constituției.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite