”Mamă, sunt homosexual. Iartă-mă”- a fost mesajul unui tânăr înainte de-a se sinucide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 27 de ani şi-a pus capăt zilelor după ce a fost înjurat şi umilit de doi poliţişti, susţine un ONG pentru apărarea drepturilor gay-ilor.

Bărbatul, originar dintr-un sat din Republica Moldova, a fost găsit spânzurat cu un fular de o bară la intrarea în blocul unde locuia mătuşa sa, în Chişinău. Reprezentantul Centrului Gender Doc, Angela Frolov povesteşte că acesta a decis să-şi pună capăt zilelor, după un incident avut cu poliţiştii în seara zilei de 6 decembrie. Tânărul se afla la o întâlnire amoroasă cu partenerul său de 40 de ani într-un veceu public, când a fost scos cu forţa de doi poliţişti. Unul dintre ei avea o armă şi era foarte agresiv. "Ce staţi aici, poponarilor, nu vă e ruşine? Există hoteluri pentru asta", le-ar fi spus unul dintre poliţişti. La intervenţia preşedintelui organizaţiei Gender Doc, Alexei Marcicov, cei doi bărbaţi au fost eliberaţi, fără a fi duşi la sector. Pe drum spre casă, victimai i-a telefonat mamei sale.

" Mamă, sunt gay, iartă-mă", i-a spus acesta, după care s-a spânzurat chiar în scara mătuşii la care stătea în gazdă.
Mama, care bănuia că băiatul său are o orietnare netradiţională, şi-a îngropat ieri copilul. " Cel mai probabil, băiatul şi-a pus capăt zilelor din ruşine. Îi era teamă că poliţiştii le vor spune tuturor că este gay," crede Frolov.

MAI: ”Poliţiştii le-au ţinut homosexualilor o lecţie de etică”

Ministerul de Interne susţine însă că poliţiştii erau în drept să-i interogheze pe tineri, întrucât aceştia au tulburat ordinea publică. Olga Baciu, şefa serviciului de presă povesteşte şirul evenimentelor: "La 6 decembrie, doi angajaţi ai regimentului Scut patrulau în parcul Valea Morilor, în spatele Ambasadei SUA. Ei au au fost alertaţi de două doamne, ale căror copii au auzit sunete ciudate dintr-un veceu public. Poliţiştii au intrat în toaletă şi i-au găsit pe cei doi tineri întreţinând relaţii sexuale. I-au invitat să iasă, apoi le-au ţinut o lecţie de etică, cerând ca aceştia să nu se ocupe cu sexul în locuri publice". 

MAI a iniţiat o anchetă internă pentru a stabili dacă cei doi poliţişti au folosit un limbaj inadecvat.

Angela Frolov spune că în Chişinău există câteva locuri unde îşi dau întânire homosexualii, iar poliţiştii, care cunosc aceste locuri, merg acolo pentru a-i intimida, şantaja sau ameninţa. Organizaţia Gender Doc intenţionează să-i dea în judecată pe poliţiştii care i-au umilit pe tineri, dacă familia nu o va face. Potrivit datelor statistice, în Republica Moldova există circa 15 mii de homosexuali.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite