Mai mult de jumătate din copacii sădiţi de Ziua înverzirii plaiului nu supraveţuiesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La plantare sunt așteptați și voluntarii
La plantare sunt așteptați și voluntarii

Astăzi, de Ziua înverzirii plaiului, în toate raioanele ţării se vor desfăşura activităţi de extindere a suprafeţelor cu vegetaţie forestieră. Agenţia Moldsilva va pune la dispoziţia autorităţilor circa 400 de mii de arbori şi arbuşti. Anterior ecologiştii criticau această campanie pentru rezultatele proaste.

Campania naţională "Un arbore pentru dăuinuirea noastră" a devenit deja de 17 ani un atribut de promovare a imaginii politicienilor, care au avut grijă să anunţe din timp presă, unde şi câţi copaci vor planta.

Astfel preşedintele Parlamentului Marian Lupu va sădi copaci în Scuarul de lângă Muzeul de istorie din Chişinău, premierul Vlad Filat se va duce în ocolul silvic Căpriana, raionul Străşeni, preşedintele PL Mihai Ghimpu, împreună cu deputaţii din Fracţiunea Parlamentară PL vor sădi copaci în Codrii Orheiului etc.

Ministerul Mediului, ne anunţă că în acest an pe această cale vor fi înverzite 43 de hectare de teren. De asemenea, vor fi create culturi silvice în fondul forestier pe o suprafaţă de 775 de hectare şi vor fi regenerate 242 hectare de păduri.
Autorităţile nu anunţă însă câţi din puieţii sădiţi în anii trecuţi au supraveţuit.

Potrivit unui studiu realizat de Alianţa Verde doar 40% din puieţii plantaţi în cadrul acestor campanii reuşesc să se prindă.

Republica Moldova este unul din statele cu cel mai mic grad de împădurire din regiune. În prezent doar aproximativ 12% din teritoriul Republicii Moldova este împădurit, deşi ar fi normală cifra de 20%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite