Magistraţii de la CSJ au respins cererea NIT de a emite în perioada de examinare a litigiului cu CCA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Supremă de Justiţie a respins recursul postului de televiziune NIT privind asigurarea acţiunii şi suspendarea, până la examinarea în fond a cauzei, a deciziei CCA de retragere a licenţei. PCRM califică decizia instanţei drept o provocare politică.

„Cu părere de rău, instanţele de judecată examinează absolut tendenţios litigiul legat de NIT, tărăgănează procesul, adoptă decizii fără nicio argumentare juridică şi total neîntemeiate. Este evident că presiunea politică asupra acestui litigiu este una enormă. Este atât de mare, încât acei judecători care examinează dosarul au uitat cu desăvârşire despre onoare, demnitate şi profesionalism", se arată într-un comunicat de presă la PCRM.

Comuniştii ameninţă guvernarea că vor merge la CEDO, unde statul va fi condamnat. „Retrăgând licenţa NIT şi executând imediat această decizie, guvernarea a mizat pe faptul că opoziţia nu va fi în stare să scoată în stradă mii de oameni la 1 şi 9 mai. În pofida acestor presiuni enorme şi vidul informaţional, în stradă oricum au ieşit zeci de mii de persoane care au demonstrat o poziţie civică veritabilă faţă de fărădelegile actualei puteri şi aşa va fi şi mai departe", potrivit aceluiaşi comunicat de presă.

Postul NIT a rămas fără licenţă la 5 aprilie, după ce Consiliul Coordonator al Audiovizualului a luat această decizie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite