Lukaşenko a anulat rezultatele preselecţiei naţionale pentru Eurovision. Republica Belarus va fi reprezentată de o formație aleasă de președinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandr Lukaşenko, președintele Republicii Belarus
Alexandr Lukaşenko, președintele Republicii Belarus

Liderul Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko a anulat rezultatele preselecţiei naţionale pentru Eurovision 2012, el susține că acestea ar fi compromise, anunță lenta.ru.

Astfel, prin decret prezidenţial, Lukaşenko a decis că ţara va fi reprezentată la marea finală de către formaţia „Litesound", care a ocupat locul doi, nu Alena Lanskaia care a câțtigat competiția. „Este regretabil că astfel de chestiuni trebuie soluționate de către președinte“, a declarat Lukaşenko. De asemenea, liderul Belarus a semnat un decret prin care cere pedepsirea responsabililor care nu au luat măsurile adecvate pentru a asigura alegerea corectă a reprezentantului Belarusului la „Eurovision“.

Pavel Latușko, ministrul Culturii, dar și Ghenadi Davidko, preşedinte televiziunii naționale au fost mustrați. Ulterior, acestora li s-a cerut să concedieze persoanele responsabile de falsificarea rezultatelor, mai anunță lenta.ru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite