Liderul separatist de la Tiraspol: "Nu voi ceda Transnistria. Voi lucra pentru dezvoltarea economiei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evgheni Şevciuk, liderul rmn
Evgheni Şevciuk, liderul rmn

Declarația a fost făcută în cadrul unuei conferințe difuzate la postul de televiziune separatist. Mai mult, liderul de la Tiraspol purta o cravată în culorile steagului Federației Ruse.

Evgheni Şevciuk a făcut afirmaţia cu ocazia marcării a autoproclamării independenţei faţă de Chişinău. Timp de două ore Şevciuk a răspuns la mai multe întrebări adresate de către locuitorii regiunii separatiste. Ultima, adresată de către un cetățean, a fost dacă liderul de la Tiraspol nu "va vinde regiunea Republicii Moldova".

"Nu vom face nimic împotriva voinței cetățenilor. Eu, în calitate de președinte al Transnistriei, conform Constituției, sunt obligat și voi respecta obligațiunile privind edificarea unei Transnistrii independente. Astfel așa-zisa posibilitate de cedare a Transnistriei, lansată de oponenții mei politici, este doar un mit. Acum avem un singur scop să dezvolăm economia pentru ca oamenii să poată trăi. Și vom face tot pentru a debloca și dezvolta economia noastră", a declarat Evgheni Şevciuk.

De asemenea, în cadrul conferinţei, Evgheni Şevciuk a promis că va graţia zeci de deţinuţi cu prilejul aşa-zisei zile a independenţei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite