Lecții de politică de la foștii președinți. Află ce recomandă deputaţilor Petru Lucinschi şi Mircea Snegur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ani de experiență în spate, foștii șefi de stat au sugestii pentru actualii guvernați care s-au încurcat în „matematica politică".

„Au toate pârghiile pentru a ajunge la un numitor comun. Ar trebui să mai lase din orgolii. În afară de ambiții personale trebuie să se gândească la țară și la problemele ei. E bine că AIE vine cu o anexă care va conţine mai multe completări ce ar permite ca statul să fie guvernat în mod democratic și să nu fie admisă revenirea la putere a celor care au condus țara timp de opt ani", este de părere Mircea Snegur, primul președinte al țării.

„Situația asta trezește revoltă. Deputații caută lacune în Constituție. Problema e că cei 101 aleși ai poporului trebuie să conștientizeze că sunt datori să aleagă președintele. În cazul în care nu le reușește asta, ar trebui să negocieze. Deocamdată, văd doar declarații", spune și Petru Lucinschi, cel care a stat la cârma țării din decembrie 1996 până în aprilie 2001.

Soluția ideală, afirmă el, ar fi candidatura neutră. „La noi nu se caută un om care ar fi apolitic. Nu se vrea pentru că interesul predomină în această situație", susține Petru Lucinschi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite