Lecții de la ambasadorul SUA: „Democraţia este uneori dezordonată, dar vă asigur că se merită“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

William Moser, ambasadorul SUA în Republica Moldova declară că după alegerile prezidenţiale din noiembrie, America nu-și va schimba politica externă faţă de Republica Moldova.

Pentru că alegerile prezidențiale din SUA au intrat pe ultima sută de metri, iar în următoarele zile cei doi candidați Mitt Romney și Barack Obama vor întra într-o luptă strânsă pentru zece state decisive, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, William Moser a ținut un discurs despre alegerile din America în fața studenților de la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM).

„Acum 20 de ani, președintele SUA George H. W. Bush a semnat Actului de Susţinere a Libertăţii, prin care Moldova a primit asistenţă importantă din SUA pentru dezvoltarea economiei şi a instituţiilor de stat. Prin această lege Moldova a primit asistenţă în valoare de 550 milioane de dolari. Organizaţiile neguvernamentale au fost instruite să promoveze democrația şi buna guvernare", a menționat Ambasadorul SUA la începutul discursului.

William Moser a vorbit şi despre sistemul electoral din Statele Unite, menţionând că nu este unul perfect. "Democraţia este uneori dezordonată, dar vă asigur că se merită şi îi admir pe cei care luptă să instaureze democraţia. Sunt de mai bine de un an în Moldova și aud tot timpul că moldovenii se plâng că sistemul democratic încă are carențe, dar le spun să nu se supere că nici SUA nu au un sistem perfect", a declarat trimisul Statelor Unite ale Americii la Chișinău.

Cât despre politica externă a Americii, ambasadorul SUA a dat asigurări că aceasta nu se va schimba. „Nu vor fi schimbări față de Republica Moldova. Mai mult, dacă vă uitați pe parcursul anilor, doar cu excepția câtorva cazuri, politica externă a Statelor Unite ale Americii nu s-a schimbat semnificativ", a mai declarat William Moser.

Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 6 noiembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite