La 20 de ani de la Podul de Flori, la Chişinău va avea loc Festivalul Poduri de teatre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Poduri de teatru marchează în acest an cei 20 de ani de la Podul de Flori de pe Prut și aduce în scenă actori din România și Moldova, în cele mai bune spectacole-monodramă din spațiul românesc.

În festival vor fi jucate nouă spectacole: cinci din Moldova și patru din România, actorii moldoveni participă cu spectacole pe texte autohtone.

Andrei Sochircă va juca în "Daţi totul la o parte ca să văd" după un text de Eugen Cioclea, iar Doriana Talmazan vine cu un performance de Nicoleta Esinencu. Alexandru Pleșca aduce spectacol „Nekrotitanium" după textul lui Mitos Micleuşanu şi Florin Braghiş. Iurii Andriuscenko, de la teatrul de limbă rusă Anton Cehov, va povesti istoria cântărețului rus Vertinskii, care emigrând după revoluția rusă, se stabilește un timp în România interbelică.
Din România va veni Marcel Iureș cu spectacolul „Absolut!". Actorul vine pentru prima dată în Chișinău în calitate de actor de teatru, acesta a avut mai mult roluri în filme ca: „Pacificatorul", jucând alături de George Clooney şi Nicole Kidman.

Actrița Alina Berzunțeanu va prezenta un spectacol de teatru-film "Nouă grade la Paris". Alina Berzunțeanu, ca și Marcel Iureș este cunoscută mai mult datorită rolurilor în cinema, și în mod special în Moartea domnului Lăzărescu, care s-a bucurat de atenția festivalurilor de film, în mod special a celor de la Cannes. Actriţa Cristina Cassian va juca în piesa „Amalia respiră adânc", spectacolul a fost distins cu premiul UNITER pentru debut.

Poduri de teatru este continuarea festivalului internațional de monodrame „One Man Show", care s-a ținut la Chișinău între anii 1999-2003, fondat de către Dumitru Fusu. Ediția Poduri de teatru se bucură de susținerea Institutului Cultural Român "Mihai Eminescu" de la Chișinău şi se desfăşoară în perioada12 - 15 octombrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite