Judecătorii lui Adrian Nichifor riscă sancțiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au decis intentarea procedurii disciplinare în cazul a trei judecători de la Curtea de Apel Chișinău care au redus cu 12 ani termenul de detenţie pentru controversatul om de afaceri Adrian Nichifor, acuzat că în aprilie 2010 l-a ucis pe Iurie Pârlici, fratele fostului comisar al raionului Nisporeni.

CSM a fost sesizat de către avocatul familiei victimei, Ana Ursachi. Potrivit ministrului Justiţiei Oleg Efrim, cei trei magistrați - Vasile Gurin, Gheorghe Iovu şi Tudor Micu - au dat dovadă de neglijenţă la emiterea hotărârii judecătoreşti.

Cei vizaţi au declarat la ședința consiliului că decizia lor a fost bazată pe probe. „Am avut aceeași opinie și nu putem fi învinuiți de abateri - nici de la Codul de Etică, nici de la Codul de Procedură Penală", s-a apărat magistratul Vasile Gurin.

Acum, urmează ca membrii Colegiului disciplinar al CSM să examineze dosarul celor trei judecători, după care hotărârea colegiului ar urma să fie validată de către membrii consiliului. Magistrații riscă de la o simplă mustrare până la demiterea din funcție.

Decizia magistraților de la Curtea de Apel: Adrian Nichifor trebuie să stea la închisoare doar 5 ani!

Dosarul lui Adrian Nichifor va fi reexaminat

În 2011, Adrian Nichifor a fost condamnat la 17 ani de detenţie pentru că l-a împuşcat mortal pe Iurie Pârlici. La sfârșitul aceluiași an, judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău i-au redus pedeapsa până la cinci ani de închisoare. Ulterior, Curtea Supremă de Justiţie a dispus reexaminarea dosarului tot la Curtea de Apel Chișinău, doar că de către alți judecători.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite