În parcul din centrul Capitalei va fi inaugurată Banca Prieteniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O bancă a prieteniei dintr-un oraș din Ucraina
O bancă a prieteniei dintr-un oraș din Ucraina

După lungi discuţii şi idei creative de street art, Banca Prieteniei devine realitate și în Moldova. Aceasta va fi inaugurată în parcul Ștefan cel Mare, iar în spatele scaunului va fi decorat un copac cu multe împletituri. Evenimentul va avea loc duminică, la ora 15.00.

„Aceasta este una din cele trei idei alese în urma concursului de Street Art. Toți doritorii de a ajuta sunt bineveniți. La fel, cei care pot împleti sau face macramé, sunt invitaţi să ne ajute până pe 12 august" declară Nata Andreev, iniţiatoarea proiectului Papergirl.
Organizatorii speră că acest eveniment va fi unul dintre cele mai colorate şi memorabile pentru istoria oraşului Chişinău.

"În afară de această bancă, Papergirl a împletit și diverse decorațiuni pentru copaci, așa că vom împodobi și pomii. Într-un vocabular mai urban, acest tip de artă se numește grafitti-ul bunicuțelor, deoarece anume bunicile sunt simbolurile împletitului. Sperăm să fie un eveniment memorabil", a adăugat aceasta.

Iniţiativa Papergirl a apărut în 2006, la Berlin, ideea aparţinând Aishei Roninger, iar proiectul constă în realizarea lucrărilor de artă cu oricine doreşti şi distribuirea materialelor pe stradă, pe biciclete. În scurt timp după aceasta, mai multe echipe creative din lume au preluat ideea Aishei şi au realizat astfel de proiecte în oraşele lor. Papergirl Moldova a apărut pe 25 martie 2011, când o echipă din câţiva oameni în frunte cu Nata Andreev au hotărât să pornească în lumea artei şi să realizeze un proiect similar şi la Chisinau.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite