Guvernul a aprobat burse de merit pentru elevii și studenții din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai bravi studenți vor avea anul acesta mai mulți bani de buzunar
Cei mai bravi studenți vor avea anul acesta mai mulți bani de buzunar

Doisprezece studenţi ai ciclului I, ciclului II studii integrate, învăţământ medical şi farmaceutic din instituţiile de învăţământ superior au devenit titulari ai Bursei Republicii pentru anul de studii 2011-2012, în valoare de 1200 de lei, transmite Info-Prim Neo.

Alţi 30 de studenţi vor primi Bursa Guvernului, în valoare de 1000 de lei, iar 15 studenţii - Bursa Preşedintelui, în valoare de 1090 de lei. Listele au fost aprobate în şedinţa Guvernului.

De asemenea, titulari ai Bursei Preşedintelui sunt şi 5 elevi din instituţiile medii de specialitate. Pentru aceştia bursa este de 845 de lei. Iar 20 de elevi vor avea Burse Gaudeamus, a câte 730 de lei.

Listele candidaţilor au fost stabilite în cadrul senatelor instituţiilor de învăţământ superior şi consiliilor profesorale ale instituţiilor de învăţământ mediu de specialitate.

Pentru bursele de merit au putut candida studenţii şi elevii care în anul precedent de studii au obţinut la sesiunea de vară o medie a notelor nu mai mică de 9 în profilurile de studii tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept şi real (matematică, fizică, chimie, biologie) şi nu mai mică de 9,5 puncte la alte profiluri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite