Guvernul Republicii Moldova: „Decizia de condamnare a lui Ilie Cazac este ilegală și nefondată"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O decizie ilegală și nefondată și o acțiune de sfidare a drepturilor omului. Este reacția Guvernului de Chișinău la sentința pronunțată miercuri de instanțele neconstituționale de la Tiraspol privind condamnarea la 14 ani de închisoare a cetățeanului moldovean Ilie Cazac, pentru „înaltă trădare" și „spionaj".

Într-o declarație difuzată de Executiv se menționează că această condamnare constituie „o sfidare la adresa drepturilor fundamentale ale omului şi vine în contradicţie cu spiritul şi măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului, promovate consecvent de Guvernul de la Chişinău".

„Condamnăm cu fermitate comportamentul administraţiei de la Tiraspol, care a instrumentat acest caz cu încălcarea drepturilor de acces la asistenţă juridică de calitate şi la un tribunal independent legitim", se spune în declarație.


În legătură cu acest caz, Guvernul solicită „intervenția convingătoare" a mediatorilor și observatorilor din cadrul procesului de reglementare a conflictului transnistrean, precum şi a forurilor internaţionale.

Totodată, Guvernul susține că va depune în continuare toate eforturile posibile pentru eliberarea lui Ilie Cazac și Ernest Vardanean (de asemenea condamnat anterior ilegal la Tiraspol) şi promite ajutorul necesar familiilor acestora.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite