GALERIE FOTO Vezi cum se răcoresc chişinăuienii. Fac plajă topless şi se îmbăiază în locuri cu apă murdară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii care fac baie în apă murdară pot face dermatite şi chiar enterocolită. Medicii sunt de părere că, în cazul femeilor, expunerea îndelungată la soare poate duce la apariţia cancerului de piele.

Duminică, ora 14.30. Peste 30 de grade Celsius în aer. Pe plaja amenajată pe marginea lacului Izvor din Capitală, mai mulţi chişinăuieni se relaxează pe marginea lacului. Alţii se aventurează în apa insalubră a lacului. Iar unele reprezentante ale sexului frumos şi-au lăsat inhibiţiile acasă, preferând să facă plajă în sânii goi.

„Cancerul de piele ştiu că se manifestă prin mameloane şi poate produce efecte negative asupra organismului. Eu mă dau cu cremă specială contra razelor ultraviolete. De obicei vin la plajă între 14.30 şi 17.00" - Ecaterina Neamţu, de 20 de ani, de profesie contabil.

image
image
image

Click aici să vezi prima GALERIE FOTO!

Pe lângă arşiţa de pe plaja din parcul Izvor, apa aparent răcoroasă devine o capcană ispititoare pentru temerarii care se plonjează în lac fără să se mai gândească la consecinţe. În acest caz e vorba despre dermatite şi chiar enterocolită.

„Bem lichide şi ne dăm cu cremă de protecţie. În apă nu ne băgăm, că-i murdară. Doar la duş. Am o cunoştinţă, soră medicală la Spitalul Oncologic. Ne-a zis că e periculos să stăm la plajă pe vremea asta şi să mergem mai des la ea, la consultaţii", ne-a mărturisit Aurelia Pricinoc, o vânzătoare în vârstă de 40 de ani care se afla la plajă, pe malul lacului Izvor din Capitală, alături de cei doi copii ai săi.

image
image
image

Click aici să vezi cea de-a doua GALERIE FOTO!

Într-un ştrand din Chişinău, femeile au grijă să nu lase nimic indecent la vedere. Totuşi, mulţi din cei care plătesc accesul la piscină au parte de aglomeraţie şi apă murdară.

„Oamenii care fac baie în apele lacurilor pot face dermatite şi, în cazul în care beau acea apă, se expun riscului de enterocolită. Femeile, în special cele care fac plajă fără sutien, pot face cancer de sâni sau, mai des, cancer de piele", a spus dr. Maria Şamatailo, medic coordonator la Spitalul de Urgenţă din Chişinău.

Citeşte cele mai noi ştiri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite