Filat, premierul Moldovei, despre oligarhul-politician cu dublă identitate, Plahotniuc-Ulinici: „Ar trebui să suporte consecinţele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După dezvăluirile publicate în exclusivitate de „Adevărul“ despre faptul că prim-vicepreşedintele Parlamentului Republcii Moldova, Vladimir Plahotrniuc, are un alt nume ca cetăţean român, Vlad Ulinici, mai marii statului de la Chişinău evită să comenteze subiectul.

Premierul  moldovean Vlad Filat a declarat pentru „Adevărul“ că nu poate da o calificare juridică acestui caz şi nici să comenteze asemenea situaţii. „Sunt instituţii, dar şi oameni care au calificarea necesară şi care pot da o apreciere şi ar putea să  se autosesizeze. Nu am decât să spun că, dacă a fost încălcată norma legală, indiferent de persoană, ar trebui să suporte consecinţele.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, şef interimar al statului şi lider al Partidului Democrat pe lista căruia a intrat în legislativ Vladimir Plahotniuc, spune că nu a citit încă articolul şi nu se poate pronunţa: „Eu nu sunt omul care vorbeşte pe neştiute, voi studia care este esenţa materialului. Mai trebuie de văzut dacă este adevărat sau nu“.

La insistenţele jurnaliştilor „Adevărul“, Marian Lupu a adăugat: „Haideţi să vorbim în felul următor. Nu sunt de specialitate judecător, nu sunt abilitat cu funcţia să adjudec legea, să spun ce este legal şi ce nu este legal. Dacă suntem într-un stat de drept, există cei abilitaţi cu aceste funcţii să dea vredictul“.

Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Gheorghe Mihai: „Îmi cer iertare, nu comentez. Îmi cer iertare, îmi cer iertare, nu sunt eu acela abilitat să comenteze“.

Procurolul general, Valeriu Zubco, abordat de trei ori, a refuzat să vorbească cu reporterii „Adevărul“. Procurorul nici n-a ascultat care este întrebarea, a apucat-o uşor de braţe pe jurnalistă şi a dat-o la o parte, apoi a replicat scurt: „Nu înţelegeţi că suntem la un alt eveniment?“ (aniversarea a 19 ani ai Serviciului Protecţie şi Pază de Stat).  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite