Familia lui Vitalie Eriomenco, un om de afaceri deţinut ilegal în stânga Nistrului, cere socoteală conducerii ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vitalie Eriomenco (43 de ani), după gratii la Tiraspol
Vitalie Eriomenco (43 de ani), după gratii la Tiraspol

Rudele lui Vitalie Eriomenco, deţinut ilegal în stânga Nistrului pentru că ar fi prejudiciat trei firme pe care le-a fondat în oraşul Slobozia, au adresat un apel conducerii statului.

Ei cer implicarea personală a preşedintelui ţării, Nicolae Timofti, cât şi a premierului Vlad Filat. De asemenea, apropiaţii lui Eriomenco solicită Procuraturii Generale să investigheze circumstanţele în care a fost închis omul de afaceri de la Slobozia, localitate controlată de forţele separatiste.

La fel, părinţii lui Vitalie Eriomenco sunt revoltaţi de acţiunile şefilor de la Interne care au furnizat aşa-ziselor autorităţi din republica moldovenească nistreană, contrar legii, date personale despre familia lui Vitalie Eriomenco.

MAI îşi toarnă cetăţenii separatiştilor de la Tiraspol

„Dorim să primim un răspuns clar de la conducerea ţării. Ce fel de legi avem noi? Organele noastre de forţă nu au acces la aşa-numitele instituţii de drept din rmn, în schimb, unii indivizi de la noi care au jurat credinţă patriei colaborează cu infractorii", se arată în apelul semnat de către Vera şi Feodor Eriomenco, părinţii omului de afaceri.

Vitalie Eriomenco (43 de ani) a fost reţinut de aşa-zisele autorităţi din stânga Nistrului încă în martie 2011, fiind acuzat că a prejudiciat trei firme pe care le-a fondat în oraşul Slobozia, controlat de forţele separatiste. Bărbatul, împreună cu partenerul său de afaceri Victor Petriman a înfiinţat combinatul de panificaţie, firma de producere a berii şi cea de băuturi răcoritoare încă la începutul anilor 2000. Problemele lui Eriomenco au început după ce Petriman s-a plâns aşa-zisei direcţii de combatere a criminalităţii organizate şi corupţiei de la Tiraspol, condusă de Andrei Mejinschi, fratele fostului director al Centrului Anticorupţie de la Chişinău şi ex-ministru de Interne, Valentin Mejinschi. Victor Petriman l-a acuzat pe partenerul său că a furat circa 17 milioane de ruble transnistrene (1,7 milioane de dolari - n.r.).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite