FOTO Emisarul Rusiei în regiunea transnistreană ironizează pe seama Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Rogozin Foto: Reuters
Dmitri Rogozin Foto: Reuters

Dmitri Rogozin, emisarul preşedintelui rus în regiunea separatistă, i-a dat o replică lui Iulian Chifu, consilierul prezidenţial de la Bucureşti pentru Afaceri Strategice, Securitate şi Politică Externă.

Acesta declara ieri pentru „Adevărul" că autorităţile de la Chişinău trebuie să analizeze cu mare atenţie mesajul Moscovei potrivit căruia în autoproclamata republică urmează să apară un radar antirachetă.

„Bucureştiul este îngrijorat de apariţia unui radar în Transnistria. Mai întâi şi-au instalat scutul antirachetă al SUA, iar acum iau de bună fiecare gogoaşă care apare în presă şi-şi încruntă spâncenele stufoase", a comentat Dmitri Rogozin pe reţeaua de socializare Twitter, făcând trimitere la un articol „Adevărul" preluat de presa de la Moscova.

CITEŞTE ŞI Ce spun experţii de la Bucureşti şi Chişinău despre un radar antirachetă în stânga Nistrului

Potrivit unor surse apropiate Preşedinţiei Federaţiei Ruse, citate de ziarul „Nezavisimaya Gazeta", regiunea transnistreană revine în atenţia autorităţilor de la Kremlin. „Ţinând cont de faptul că regiunea se află în imediata apropiere de România, ţară unde sunt amplasate deja patru baze militare SUA, Rusia intenţionează să-şi menţină prezenţa militară în Transnistria şi chiar să instaleze acolo o staţie radar de tip «Voronej»", scria „Nezavisimaya Gazeta", în timp ce Dmitri Rogozin, emisarul rus în regiunea separatistă, vizita Tiraspolul.

image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite