Dosarul profesorului universitar acuzat de pedofilie a ajuns în instanță

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul profesorului de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmaceutică „Nicolae Testimiţanu", învinuit de procurori că a recrutat minori și i-a exploatat sexual, a ajuns în instanța de judecată.

Inculpatul Ion N. a fost reţinut în luna august 2012, fiind învinuit de procurori că l-ar fi instigat pe Alexei G., un fost angajat al Biroului Migraţie şi Azil al MAI, de a recruta băieţi minori pentru a întreţine cu aceştia raporturi sexuale, apoi a primit de la complicele său copiii recrutaţi pe care i-a abuzat sexual. În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii şi poliţiştii au identificat trei minori, cu vârste cuprinse între 14 - 15 ani.

Dosarul penal în privinţa ex-angajatului Biroului Migraţie şi Azil a fost deja expediat de procurori în judecată pentru examinare în fond. În cadrul acestei cauze penale au fost învinuite în comiterea traficului de copii în scop de exploatare sexuală mai multe persoane inclusiv şi un cetăţean al Siriei.

Reţea de pedofilie cu artişti şi profesori

„Adevărul" scria anterior că, în iarna 2010 şi vara 2011, Ion N. a întreţinut relaţii sexuale cu doi băieţi. În schimb, el le-a dat copiilor câte 50 de lei. Conferenţiarul universitar, arestat pentru 30 de zile, a predat mai bine de zece ani medicina internă. „A fost un şoc pentru noi. Niciodată nu a dat de bănuit despre asta. El fost suspendat din funcţie imediat ce a fost arestat", a comentat Ion Ababii, rectorul instituţiei.

Ion N. este căsătorit şi are doi copii. Anterior a fost medic militar. A muncit timp de doi ani în Israel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite