Dosarul magistratului Busuioc bate pasul pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul Ion Busuioc
Judecătorul Ion Busuioc

Judecătorul Ion Busuioc, care în august a accidentat mortal un om, rămâne nepedepsit. Procurorii nu au reuşit încă să facă toate acţiunile de urmărire penală.

Oamenii legii de la Criuleni susţin că de două luni tot lucrează la acest dosar, refuzând să ofere prea multe informaţii despre caz. „Întreprindem acţiuni de urmărire penală care nu se fac într-o zi sau două. De exemplu, aşteptăm rezultatele expertizelor tehnice şi a celei medico-legale", spune procurorul raionului Criuleni, Anatol Melnic.
Asta în timp ce procurorul care se ocupă nemijlocit de caz, Alexei Brânză vorbeşte cu presa numai la el în birou.

Dumnezeu e cel care face justiţie

Ca şi procurorii, magistratul de la Judecătoria sectorului Centru al Capitalei răspunde sec la întrebările legate de accident. „Astfel de dosare nu se rezolvă într-o zi sau două. Nu ştiu care îs şansele mele să fiu declarat nevinovat", ne-a tăiat-o din scurt Busuioc.
Apropiaţii lui Andrei Efros, cel care a fost spulberat în august de maşina judecătorului chiar pe trecerea de pietoni în timp ce acesta aducea vaca de la păscut, afirmă că doar Dumnezeu e cel care face justiţie. În urma impactului, atât el, cât şi animalul au murit pe loc. Între timp, rudele bărbatului au fost de mai multe ori la Poliţia din Criuleni.
„Nu ştiu ce să le spun poliţiştilor şi procurorilor pentru că am ajuns la şosea când soţul meu era deja mort. Nu am văzut ce şi cum s-a întâmplat. Acum magistratul trece adesea pe la noi. Ne ajută cu bani. I-am spus că îl iert pentru că n-o să-mi folosească la nimic să stea la închisoare. Până la urmă, sigurul nostru judecător este Dumnezeu. El ne va face dreptate la toţi", spune Agafia Efros, soţia victimei.
La doar câteva zile de la accident, membrii Consiliului Superior al Magistraturii l-au lăsat pe Ion Busuioc fără imunitate, fără să-l suspende din funcţie. „Nu avem nicio poziţie pe acest caz până nu se va pronunţa organul de urmărire penală. Oricine, dacă e vinovat, trebuie tras la răspundere, aşa cum spune legea", a precizat Nichifor Corochii, preşedintele CSM.
Dacă va fi găsit vinovat, magistratul riscă până la şapte ani de închisoare.

Un judecător a lovit mortal un bătrân pe trecerea de pietoni

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite