Directorii de licee din regiunea transnistreană: „Guvernul Rusiei trebuie să învețe mai bine geografia și să nu încurce râul Volga cu râul Nistru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva Adevărul
Arhiva Adevărul

Directorii celor trei licee din regiunea separatistă a Republicii Moldova, în cazul cărora s-a pronunțat astăzi CEDO, spun că au așteptat mult această decizie, dar a meritat.

„Știam că dreptatea este de partea noastră. Nu am decât un singur mesaj pentru Guvernul Rusiei: să învețe mai bine geografia și să nu încurce râul Volga cu râul Nistru. La rândul său, Guvernul de la Chișinău ar trebui să învețe lecția de demnitate de la elevii noștri", ne-a declarat Eleonora Cercavschi, directoarae liceului „Ștefan cel Mare" din Grigoriopol.

Maria Roibu, directoarea Liceului „Alexandru cel Bun" de la Tighina are dubii că Rusia va achita milionul de euro. „Am așteptat acesată hotărâre opt ani. Nu e atât vorba de bani, cât de greutatea acestei decizii", a spus Maria Roibu.

„Anunțul m-a făcut să îmi amintesc despre acele timpuri grele prin care a trebuit să trecem. Aici, în regiune, totul este dirijat de Rusia, iar decizia CEDO a demonstrat asta încă o dată", a adăugat și Eugenia Halus, directoarea Liceului „Evrica" de la Râbnița.

CEDO a obligat Rusia să plătească peste UN MILION de euro pentru încălcarea dreptului la educație în regiunea transnistreană

Solicitat de „Adevărul", serviciul de presă al Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău a refuzat să comenteze decizia CEDO.

CEDO a recunoscut astăzi violarea Articolului 2 Protocol 1 - Dreptul la Educaţie în raport cu Federaţia Rusă în cauzele Catan şi alţii 27 c. Moldovei şi Rusiei, Caldare si alții 42 c. Moldovei şi Rusiei, Cercavschi și alți 98 vs Moldova şi Rusia.

Curtea a acordat un milion şi 20.000 de euro cu titlu de prejudicii morale şi 50 de mii de euro cu titlu de costuri de reprezentare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite