Deputat ucrainean: Dacă vectorul românizării se va extinde, Moldova va pierde Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diferendul transnistrean nu va fi rezolvat în totalitate, cel mai probabil, în timpul apropiat. De această părere este deputatul ucrainean Anatolie Kinah, conducătorul grupului parlamentar al Radei Supreme al Ucrainei pentru relaţii interparlamentare cu Republica Moldova.

"Conflictul transnistrean este o problemă destul de complicată şi cu siguranţă că nu va fi rezolvat în termeni restrânşi. Dar, este important că treptat se reia procesul de negociere, inclusiv apar noi oportunităţi o dată cu schimbarea conducerii de la Tiraspol şi apariția unei persoane tinere precum Evgheni Şevciuk, care tinde spre relaţii constructive atât cu Kievul, cât și cu Chișinăul", a declarat expremierul Anatoli Kinah pentru portalul ucrainean unn.com.ua.

În acelaşi timp deputatul ucrainean este încrezut că extinderea influenţei României asupra Republicii Moldova, creşte riscul pierderii Transnistriei.

"Încercările de românizare artificială a Moldovei poate duce la o destabilizare serioasă a situaţiei din republică şi acest lucru este înţeles de conducerea ţării. Dacă vectorul românizării se va extinde, atunci Moldova va pierde Transnistria. Eu sunt sigur că conducerea ţării înţelege acest risc" a menţionat Anatoli Kinah, fost premier al Ucrainei în anii 2001-2002, în prezent deputat din partea Partidului Regiunilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite