DEPUTAŢI UCRAINENI: Smirnov nu mai are şanse, Rusia îl va înlătura dur de pe scena politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Smirnov
Igor Smirnov

Rusia oricum îl va înlătura de la conducerea regiunii transnistrene pe Igor Smirnov, mai devreme sau mai târziu, a declarat vicepreşedintele Comitetului pentru Relaţii Externe din Rada Supremă de la Kiev, Taras Cernovol, citat de agenţia „Novây Region“.

„Este clar că Rusia a mizat pe oponenţii lui Smirnov şi este riscant să nu ţii cont de poziţia Rusiei. Încercările lui Smirnov de a apela la sprijinul Ucrainei n-au avut sorţi de izbândă. Viktor Ianukovici nu este interesat de asta, din câte ştiu, el are anumite angajamente, de a nu se amesteca în conflictul dintre Kremlin şi Smirnov în general. De aceea astăzi Smirnov se află într-o situaţie destul de confuză. Ucraina nu va risca să-l susţină, Moldova este acum dezorientată, deoarece va fi foarte greu să ducă tratative cu noua putere. Cred că Rusia îl va neutraliza pe Smirnov, acest lucru va fi făcut de o manieră foarte dură, dar nu ştiu exact cum“, a spus deputatul Cernovol.

Igor Smirnov contestă rezultatele „alegerilor“ şi vrea un nou scrutin

Parlamentarul este convins că Smirnov are puţine şanse de a rămâne la putere, mai ales că grupul „Sheriff“, care se bucură de susţinerea Moscovei, nu e de partea actualului lider de la Tiraspol.  

Ucraina nu va recunoaşte niciodată independenţa Transnistriei

Un alt membru al Comitetului pentru Relaţii Externe din Legislativul ucrainean, Andrei Şkili, a declarat pentru „Novây Region“ că Ucraina nu va recunoaşte Transnistria, chiar dacă Igor Smirnov va lăsa funcţia de „preşedinte“ al rmn. Pentru Kiev prioritare sunt relaţiile cu Republica Moldova, a spus Şkili.

O jurnalistă de la Chișinău a fost reținută de miliția de la Tiraspol

„Ucraina, slavă Domnului, deja de mulţi ani îşi construieşte relaţiile cu Transnistria ţinând cont de relaţia cu Moldova. Noi punem accent anume pe prioritatea relaţiei cu Moldova. Noi recunoaştem fără echivoc suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova. De aceea este puţin probabil ca alegerile din Transnistria să influenţeze poziţia Ucrainei“, a menţionat Şkili.

Deputatul presupune că „tuturor le este clar faptul că problema Transnistriei, neclaritatea ce ţine de rezultatele scrutinului, îşi au rădăcina nu la Tiraspol, ci în altă capitală“, făcând aluzie la Moscova.

Igor Smirnov atacă în judecată postul rusesc NTV pentru că i-ar fi lezat onoarea și demnitatea

„Faptul că în locul lui Smirnov va fi pus altcineva nu va însemna decât schimbarea termenilor, pentru că suma nu se va schimba. Cursul politic al Rusiei faţă de Transnistria nu se va schimba. Influenţa Rusiei se va menţine pentru totdeauna“, a mai spus parlamentarul de la Kiev.

Cine este „omul Moscovei“ de la Tiraspol? Află ce spune Smirnov

Alegeri în Transnistria: Smirnov doar pe locul doi

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite