Ministrul român de Externe Cristian Diaconescu: „Este exclusă orice majorare de vize“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu, noul ministru de Externe al României
Cristian Diaconescu, noul ministru de Externe al României

Ministrul român de Externe Cristian Diaconescu a declarat la Chişinău că eventuala aderare a României la Spaţiun Schengen nu va însemna şi impunerea unor taxe pentru vize. Oficialul a mai spus că în acest an vor fi adoptate unele elemente de îmbunătăţire a libertăţii de circulaţie între cele două ţări.

UPDATE 12.30 Cristian Diaconescu, împreună cu premierul Vlad Filat și ambasadorul român Marius Lazurca, a inaugurat o nouă aripă a Consulatului de la Chișinău, cel mai mare oficiu consular al României din lume. „În trecut am avut o serie de reproșuri privind serviciile oferite, iată că astăzi, cu imaginație și profesionalism, le depășim. Este un gest și o atitudine normală a autorităților de la București. Preocuparea noastră va continua astfel încât serviciile să se ridice la nivelul relațiilor excepționale și speciale dintre părți“, a spus șeful diplomației române. La rândul său, premierul Filat a calificat aceste relații drept unele firești și i-a mulțumit ministrului pentru că a ales Chișinăul pentru prima sa vizită oficială. După ce au rostit scurte discursuri, oficialii au ciocnit câte o cupă de șampanie.

Programul oficialului român s-a deplasat cu aproximativ o oră şi jumătate. Primul eveniment urma să aibă loc la ora 10.00, la Secţia Consulară a Ambasadei României la Chişinău, unde va fi inaugurată o nouă aripă a sediului. Aici vor fi deschise opt ghișee noi unde oamenii vor putea depune actele pentru cetățenia română, să-și perfecteze acte notariale și de stare civilă.

După prânz, şeful diplomaţiei române va avea o întrevedere cu omologul său moldovean, Iurie Leancă, iar apoi se va întâlni cu premierul Vlad Filat, vicepremierul pe Reintegrare, Eugen Carpov, şi cu primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Aceasta este prima vizită oficială a lui Cristian Diaconescu după ce a preluat, la 24 ianuarie, mandatul de ministru de Externe.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite