Consilierul lui Tony Blair, la Chișinău. Află cine sunt păpușarii din spatele cortinei politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jonathan Powell, fostul șef de cabinet al ex-premierului britanic Tony Blair și fost negociator-șef în conflictul din Irlanda de Nord, și-a lansat, ieri, la Chișinău traducerea în română a cărţii sale „Noul Machiavelli. Cum nu se gerstionează puterea în lumea modernă". Cei care nu au reușit să-l vadă ieri, o pot face astăzi.

La ora 18.15, la Librăria din Centru de pe strada Ștefan cel Mare 126, puteți să vă întâlniți cu autorul cărții, dar și cu unii dintre primii cititori ai acesteia - premierul Vlad Filat, ambasadorul României în Republica Moldova Marius Lazurca, scriitorul Andrei Țurcanu și analistul politic Nicu Popescu.

În volumul semnat de cel supranumit „adevărata umbră a lui Tony Blair" aflați „cum arată politica dincolo de televizor, unde puțin machiaj și un montaj bun le rezolvă pe toate", dar și care sunt mecanismele de funcționare a politicului în zilele de azi.

„«Noul Machiavelli» nu este o rememorare a anilor Blair, căci există deja destule lucrări de acest fel. Nu este un tratat academic despre Ma­chiavelli, deși nu există prea multe de acest fel, dar nu sunt eu persoana în măsură să scriu unul. Și nu poate fi considerată o istorie a anilor Blair, fiindcă nu a trecut suficient timp spre a redacta așa ceva", menționează autorul în prefață.

În schimb, în această carte veți putea afla de la autor „dacă maximele lui Machia­velli mai corespund realităților politice moderne la fel de bine ca atunci când au fost scrise și veți învăța despre conducere și despre exercițiul puterii pentru viitorii practicieni, pe baza experienței mele în guvern", notează Jonathan Powell.

„În final, lucrarea ilustrează o serie de generalizări prin intermediul unor anecdote din perioada pe care am petrecut-o la guvernare, referitoare la Tony Blair și la ceea ce știu despre alte guverne britanice și administrații americane, într-o mani­eră similară cu modul în care Machiavelli și-a ilustrat operele prin anecdote personale din vremea sa în guvernul florentin", mărturisește autorul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite