Comuniştii nu renunţă la seceră şi ciocan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin, la congresul PCRM. Foto de Tudor Iovu
Vladimir Voronin, la congresul PCRM. Foto de Tudor Iovu

Membrii Comitetului central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova s-au convocat în această dimineaţă în ședință unde au discutat despre acţiunile pe care le vor întreprinde după ce deputaţii AIE au condamnat ororile regimului totalitar comunist din perioada 1924-1990 și au interzis utilizarea în scopuri politice a simbolurilor secerii și ciocanului.

UPDATE 14.20 PCRM nu va renunţa la seceră şi ciocan. Declaraţia a fost făcută de Vladimir Voronin care a precizat că formaţiunea sa va lupta pentru a păstra simbolurile. "Am decis să luptăm. Să renunţăm la seceră şi ciocan înseamnă să-i trădăm pe alegătorii noştri", a spus Voronin. Liderul PCRM nu a evitat nici de această dată să atace liderii AIE, numindu-i "psihopaţi".

După 20 de ani de la destrămarea URSS, crimele regimului comunist au fost condamnate în Republica Moldova

Crimele regimului totalitar comunist au fost condamnate la 12 iulie cu 53 de voturi. Atunci, Vladimir Voronin a promis că va ataca hotărârea Parlamentului la Curtea Constituţională. Liderul PCRM a declarat că Legislativul nu are dreptul să condamne crimele comunismului. „Crima este o categorie juridică. Acest lucru trebuie să-l facă o instanţă. Nazismul a fost condamnat în procesul de la Nürnberg", a explicat fostul şef de stat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite