Comuniştii cer demisia prim-vicepreşedintelui Parlamentului. Vlad Plahotniuc: „Ţinta lor e Alianţa, nu eu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul comuniştilor privind demisia prim-vicepreşedintelui Parlamentului Vlad Plahotniuc a fost votat doar de 34 de deputaţi comunişti, care i-au imputat că este monitorizat de Interpol pentru asociere la grupuri criminale, crimă organizată şi spălare de bani. De cealaltă parte, democraţii susţin că este vorba de falsuri şi i-au acuzat pe comunişti că vor să distrugă Alianţa pentru Integrare Europeană.

UPDATE 13:10 Președintele Parlamentului își apără colegul de partid. El susține că există dovezi care demonstrează că toate acuzațiile aduse de comuniști sunt false. "Tactica lor este să atace AIE și să aducă Republica Moldova în pragul alegerilor anticipate", a adăugat Marian Lupu.

UPDATE 12: 27 34 de deputați au votat deschis pentru demiterea deputatului PD, Vlad Plahotniuc, însă proiectul a fost respins de plenului Parlamentului din cauza numărului insuficient de voturi. Deputații liberali-democrați și democrați au pledat pentru vot deschis, argumentând că nu au de ce se ascunde.

UPDATE 11.45 Fracţiunea Partidului Liberal Democrat a cerut o pauză pentru consultări.

UPDATE 11.40 Vlad Plahotniuc, de la tribuna Parlamentului: „Alianța este ținta comuniștilor, nu eu. Ei vor criză de proporții, haos în țară și alegeri anticipate. Chiar în ziua alegerilor, comuniştii au înțeles că vor rămâne în opoziție şi au încercat să atragă Partidul Democrat în tot felul de aventuri ca să distrugă majoritatea parlamentară. PCRM nu-mi poate ierta că am jucat un rol important în restaurarea noii puteri în Republica Moldova. Am sprijinit PD și nu regret acest lucru. Distrugerea AIE este singura lor șansă de a-și salva partidul. Se răfuiesc cu mine și cu partidul nostru pentru că este cel mai atractivde pe eșichierul politic. PCRM devine tot mai iritat din cauza succeselor noastre“.

Deputatul comunist Iurie Muntean: „Nu puteți pretinde că promovați valorile europene, pentru că în țările europene, în caz de scandaluri de proporţii, deputații renunță la mandat din propria inţiativă, iar membrii aceluiași partid se pocăiesc și încercă să demonstreze contrariul, dacă le reușește“. Muntean a mai adăugat că Plahotniuc are aproximativ 60 de conturi, active şi paşapoarte prin diferite țări.

„Voi vreți să atrageți țara în alegeri anticipate. Până acum ați dat vina pe mine, apoi pe Filat, acum, pur și simplu, a venit rândul lui Plahotniuc. Încetați cu această agresivitate”, a replicat preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov.

Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele Parlamentului de la Chişinău, este supravegheat de Interpol

Ambasadorul UE la Chișinău: „Nu am fost informat despre monitorizarea domnului Plahotniuc de către Interpol"

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite