Comisia de Heraldică a stabilit: drapelul roșu-albastru este un act de profanare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steagurile au fost folosite până acum de comuniști la protestele de stradă
Steagurile au fost folosite până acum de comuniști la protestele de stradă

Potrivit răpunsului Marianei Șlapac, președintele comisiei, arborarea drapelului reprezintă un act de profanare a drapelului de Stat al Republicii Moldova și de incitare la abolirea acestuia.

Comisia explică aceasta prin următoarele argumente: drapelul nu este înregistrat official de Comisia Națională de Heraldică, arborarea drapelului încalcă articolul din Monitorul Oficial, care stipulează că „pe teritoriul Republicii Moldova pot fi arborate numai drapele și alte însemne vexilare înregistrate oficial de Comisia Națională de Heraldică în Armorialul General al Republicii Moldova".

La fel, în aviz se mai scrie că drapelul a fost utilizat în ultimii ani în cadrul unor acțiuni cu caracter politic, organizate de Partidul Comuniștilor șin Moldova, în colaborare cu alte forțe politice pretense de stânga, fiind declarat fals drept „drapel al Moldovei medievale".

Reamintim că Secretarul General al Guvernului,Victor Bodiu, a solicitat Comisiei Naţionale de Heraldică explicaţii referitor la cazurile arborării neautorizate a drapelului roşu-albastru cu stema Moldovei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite