Comisarul european pentru energie va efectua o vizită în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat și comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger
Premierul Vlad Filat și comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger

Anunţul a fost făcut în urma unei convorbiri telefonice între premierul Vlad Filat şi comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger.

Potrivit unui comunicat, cei doi au vorbit despre cooperarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană în domeniul energetic. Gunther Oettinger a reiterat disponibilitatea Uniunii Europene de a acorda şi în continuare suport Republicii Moldova în modernizarea ţării, inclusiv în implementarea proiectelor ce vizează fortificarea securităţii energetice.

Vlad Filat a mulţumit comisarului european pentru susţinerea constantă acordată de UE Republicii Moldova în fortificarea securităţii energetice, precizînd că acest suport este unul foarte important. Cei doi oficiali au făcut şi un schimb de opinii privind agenda ministerialei Comunităţii Energetice care va avea loc în această săptămînă în Muntenegru.

De asemenea, în cadrul convorbirii, s-a convenit că Gunther Oettinger va efectua o vizită în Republica Moldova în lunile ce urmează, informează un comunicat al guvernului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite