Comisarul european Stefan Fule susţine aderarea Moldovei la Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul european Stefan Fule
Comisarul european Stefan Fule

Declaraţia a fost făcută în cadrul forului UE-Moldova, ce a avut loc la Berlin. Potrivit unui comunicat, în discursul său, prezentat cu ocazia forului UE-Moldova, comisarul pentru extindere și politica europeană de vecinătate, Stefan Fule a punctat că răspunsul UE la reformele întreprinse de Moldova trebuie să fie unul adecvat, pe măsura eforturilor depuse, şi anume, acordarea perspectivei de aderare la UE.

Potrivit lui Stefan Fule, Republica Moldova merită mai mult, negocierile privind Acordul de Asociere Republica Moldovs-UE fiind relevante în acest sens, şi anume, articolul 49 al Tratatului UE, care se referă la obținerea calității de membru al UE, indică drumul de viitor pentru țara noastră, care trebuie să fie deschisă şi pentru Republica Moldova.

Printre subiectele prioritare ale discuțiilor au figurat evaluarea stadiului actual al relațiilor Republica Moldova-UE, direcțiile principale ale cooperării pe termen scurt și mediu, precum și pregătirea vizitei la Chișinău, la finele lunii noiembrie curent, a Președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

În cadrul întrevederii cu șeful diplomației moldovenești, Iurie Leancă, deputatul german Andreas Schockenhoff, vicepreședinte pentru politică europeană, externă şi de apărare al fracţiunii CDU/CSU din Bundestag a menționat la rândul său că, perspectiva europeană este cel mai bun catalizator pentru continuarea reformelor și trebuie să fie oferită țării noastre.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite