Circa 70 de tone de reactive chimice învechite au fost colectate din şcolile din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 70 de tone de reactive chimice învechite au fost colectate din laboratoarele instituţiilor de învăţământ preuniversitar din ţară. Acestea au fost transportate şi distruse în Germania.

Ministrul mediului, Gheorghe Şalaru, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că proiectul a fost iniţiat de minister în anul 2010 şi implementat în colaborare cu Ministerul Educaţiei, potrivit Info-Prim Neo. Lucrările practice au fost realizate de o companie germană.

Gheorghe Şalaru a precizat că, pe parcursul ultimelor 18 luni, din 918 şcoli au fost colectate peste 69 de tone de reactive şi ambalaj contaminat. Recent, ultimul camion cu deşeuri a ajuns la destinaţie. Potrivit ministrului, odată cu evacuarea reactivelor a fost redus semnificativ impactul negativ al substanţelor chimice asupra sănătăţii copiilor şi a cadrelor didactice, precum şi asupra mediului înconjurător.

Reprezentantul companiei germane, Martin Kemler, a declarat că proiectul este considerat unul de succes şi datorită conlucrării tuturor părţilor implicate, interesului manifestat de specialiştii Ministerului Educaţiei, direcţiilor raionale şi municipale ale învăţământului, persoanelor responsabile din instituţiile preuniversitare, care prin aportul şi participarea activă în procesul de organizare şi colectare a deşeurilor au contribuit la atingerea cu succes a obiectivelor propuse iniţial.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite