Circ cu un pacificator aghesmuit la Varniţa. Un militar transnistrean a ajus să doarmă sub un gard

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caporalul Iosif Ciobanu, militar delegat din partea regimului de la Tiraspol în cadrul forţelor pacificatoare din Transnistria, a făcut circ la Varniţa, localitate aflată în apropierea oraşului Tighina. Pacificatorul, în vârstă de 53 de ani, s-a îmbătat criţă şi a adormit sub un gard din acest sat, aflat în subordinea autorităţilor de la Chişinău.

Poliţiştii moldoveni l-au dus la spitalul din Anenii Noi în stare de şoc, provocat de alcoolul consumat.

Martorii spun că bărbatul se îndrepta spre domiciliul său din Tighina, aflat în cartierul „Severnii" (de Nord - n.r.), care se află în apropiere de Varniţa, dar aşa şi nu a găsit drumul spre casă. El a fost descoperit, mânjit de noroi, pe una din uliţele satului. Militarul îşi satisface serviciul în Batalionul numărul 3 al forţelor de menţinere a păcii, dislocat în Crasnogorca, raionul Grigoriopol.

Oamenii legii au încercat să afle cum a ajuns pacificatorul transnistrean în localitatea controlată de moldoveni. „Sătenii l-au ridicat de la pământ şi i-au adresat câteva întrebări, dar militarul, aflat în stare de ebrietate, a reuşit să bâiguie doar câteva înjurături în limba rusă", povestesc surse din cadrul trupele de pacificatori din partea Moldovei.

Caporalul a fost transportat cu dificultate la spitalul raional din Anenii Noi, unde medicii au constatat că sângele apărătorului păcii din Transnitria conţinea 3,2 promile de alcool. Asta în timp ce limita de alcool admisă de oamenii legii pentru şoferi constituie 0,3 promile.

Localnicii din Varniţa spun că au asistat în premieră la un asemenea show. Ei afirmă că îi tratează cu suspiciune pe pacificatori din partea regimului de la Tiraspol.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite