Bunătăţi şi decoruri pentru masa de Paşte. Află ce poți găsi la Moldexpo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto de Eduard Bâzgu. Cele mai căutate au fost decorațiunile pentru masa de Paște
Foto de Eduard Bâzgu. Cele mai căutate au fost decorațiunile pentru masa de Paște

La primul târg pascal, inaugurat ieri la Moldexpo, puteţi găsi de toate, de la ouă încondeiate, cărnuri, brânzeturi, mirodenii pentru cozonac, la lumânări şi chiar lenjerie.

Chiar din prima zi, sute de oameni au făcut cozi la Iarmarocul cadourilor de Paşte de la Moldexpo. Rândul tarabelor şi corturilor ajunge până afară, spre fericirea vânzătorilor, care se bucură de vreme frumoasă.

Firmele locale au profitat de ocazie şi au scos la vânzare tot ce au. Pe de o parte a pavilionului miroase a mezeluri şi a alte bunătăţi, iar de cealaltă parte stau întinse articole de îmbrăcăminte, ciorapi, plapume, pantofi şi detergenţi. Ca să-şi atragă clienţii, comercianţii se jură că produsele lor sunt mai ieftine decât pe piaţă şi că fac reduceri pe perioada expoziţiei. „Un kilogram de carne costă cu 20 de lei mai puţin decât în punctele de distribuţie. Suntem producători din Cimişlia şi vă garantăm că marfa e proaspătă", îndeamnă Elena Constantin, vânzătoare.

„Gustaţi miere naturală din Căuşeni. Nu e cel mai ieftin, dar e cel mai rezonabil preţ de la noi, 60-70 de lei pentru un kilogram. Mai avem fructe uscate conservate în miere, e invenţie proprie", spune mândru Roman Mereuţă, producător din Opaci.

VIZITATORII DOAR CU PRIVITUL

Cu toată lauda negustorilor, cei mai mulţi vizitatori au ieşit de la târg cu mâinile goale. „Mi-am făcut nişte provizii de post, nu ne-au ajuns bani să ne alintăm cu delicatese", se plânge Elizaveta Ivanov, şomeră din Chişinău. „Am cumpărat doar vopsea de ouă, pentru restul produselor aşteptăm salariul", recunoaşte Cristina Staci, mamă a trei copii din Capitală.

Spre nefericirea muşteriilor, cozonacii au lipsit de pe mesele târgului. În schimb, oferta la decoraţiuni pentru masa de sărbătoare este una largă. Printre acestea pot fi găsite ouă din lemn pictate manual, ouă îmbrăcate în mărgele, coşuri împletite din nuiele, decoraţiuni din flori artificiale, articole din piele, lumânări şi jucării simbolizând iepuraşul de Paşte. Nu au lipsit nici
kitschurile, ca magneţi de frigider, farfurii din plastic sau brelocuri înfăţişând chipurile sfinţilor.

MAI MULTE TÂRGURI PASCALE

Târgul cadourilor de Paşte se organizează anual, la Moldexpo. Chişinăuienii mai pot să-şi facă cumpărături şi de la tradiţionalul iarmaroc din centrul Capitalei, care va fi inaugurat pe 11 aprilie. O a treia variantă este expoziţia cu vânzare de la Malldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite