Autorităţile au eliberat primele licenţe 4G

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asus Padfone 2 (foto: playtech.ro)
Asus Padfone 2 (foto: playtech.ro)

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a eliberat principalelor companii de telecomunicaţii din Republica Moldova Moldcell şi Orange Moldova câte o licenţă de utilizare a frecvenţelor /canalelor radio de servicii de generaţia a patra.

Potrivit unui comunicat al ANRCETI, citat de Info-prim Neo, companiile au transferat în bugetul de stat taxa de 10 mlilioane de euro. Moldcell şi Orange Moldova s-au obligat să lanseze aceste servicii nu mai târziu de un an din data eliberării licenţei. Totodată, sunt obligate să asigure, până la data de 31 decembrie 2015, acoperirea cu servicii 4G a unor zone locuite de cel puţin 25% din populaţia Republicii Moldova.

Serviciile 4G asigură viteze de conectare la internetul mobil de până la 100 Mbps, viteză de câteva ori mai mare decât cea oferită prin reţelele 3G. Noua generaţie de tehnologii îmbunătăţeşte în mod considerabil calitatea accesului la internetul mobil, facilitează interactivitatea şi capacitatea de transmisiune a datelor, organizarea videoconferinţelor pe mobil şi utilizarea altor aplicaţii moderne pentru telefonia mobilă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite