Atenţionarea MAEIE privind starea de urgenţă în coasta de Est a Statelor Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene atenţionează cetăţenii moldoveni, care intenţionează să călătorească în SUA, despre starea de urgenţă declarată de autorităţile americane în coasta de Est a Statelor Unite, afectată de uraganul Sandy.

Deoarece mai multe curse aeriene au fost anulate sau circulă cu întârziere, MAEIE recomandă cetăţenilor să se intereseze, în prealabil, asupra situaţiei de zbor, pentru a evita apariţia unor situaţii neplăcute pe parcursul deplasării în SUA.

Totodată, vă informăm că autorităţile locale din SUA întreprind măsuri de siguranţă sporită şi fac un apel către cetăţeni să se adăpostească în locuri sigure, şi, în măsura posibilităţilor, să evite deplasările.

Ambasada Republicii Moldova la Washington DC este în legătură permanentă cu autorităţile competente americane în vederea identificării eventualelor victime ale uraganului, cetăţeni ai Republicii Moldova.

Pentru eventuale măsuri de protecţie consulară, cetăţenii aflaţi pe teritoriul Statelor Unite sunt recomandați să comunice datele lor de contact Ambasadei Republicii Moldova de la Washington, Centrului de Apel sau Direcţiei generale afaceri consulare.

Centrul de Apel:
din Republica Moldova - 080090990 (apel gratuit)
din străinătate - +373 22 690 990

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite