VIDEO Atentat la viaţa lui Putin. Vezi UPDATES!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciile secrete ruse şi cele ucrainene au reţinut un grup de "bandiţi aflaţi în urmărire internaţională" care pregăteau un act terorist în urma căruia trebuia să fie ucis premierul rus, anunţă postul principal de TV Pervii Kanal.

UPDATE 11.00 Atacatorii au povestit la interogatoriu că planificau să folosească teroriști sinucigași și mine magnetice. În cazul în care n-ar fi reușit să facă rost de acestea, ei urmau să utilizeze explozibil artizanal pe care învățau să-l prepare din substanțe cumpărate la farmacie. Explozia de la Odesa a avut loc tocmai în timpul pregătirilor, pentru că cecenii au ignorat niște reguli elementare de fabricare a bombelor.

UPDATE, 08.33: În pregătirea atentatului erau implicați doi frați Adam şi Aslanbek Osmaev, care ar fi pregătit şi atentatul din 9 mai 2007, dejucat de serviciile secrete ruseşti la 8 mai 2007, care au descoperit un automobil cu bombă. Dezamorsarea acesteia a durat 24 de ore, anunță presa rusească.

UPDATE, ora 08.30: Teroriștii au fost descoperiți după ce pe 6 ianuarie 2012, într-un apartament din Odesa a explodat o bombă artizanală. În urma atentatului a murit unul din presupușii teroriști, cetățean al Rusiei.

În urma unor investigaţii mai detaliate ale serviciilor secrete din Rusia și Ucraina s-a descoperit o întregă rețea. Doi din membrii grupării erau ceceni.

UPDATE, ora 08.08: Potrivit agenției RIA Novosti, în pregatirea atentatului erau implicați membrii ai grupărilor islamiste din Caucaz. Atentatul a fost dejucat la finele lunii ianuarie. Despre atentat se mai spune că la Moscova trebuia să fie trimis un kamikaze care să realizeze planul.

(VIDEO, FOTO) Explozia de pe Domodedovo s-a soldat cu 35 de morţi și peste 130 de răniți. Trei suspecți au fost dați în urmărire de autoritățile ruse

Grupul de "bandiţi" a fost reţinut la Odesa, Ucraina. Aceştia urmau să realizeze planul de asasinare a premierului rus Vladimir Putin, la Moscova, chiar după alegerile prezidenţiale din 4 martie.

Postul TV anunţă că informaţii mai detaliate vor fi oferite făcute într-o emisiune specială din această seară. Amintim că în anul 2007 s-a anunţat că în timpul vizitei în Iran, un grup de kamikadze vroia să-l ucidă pe liderul de la Kremlin.

Nici serviciul de pază al preşedintelui şi nici Servciul de Informaţii Externe nu au făcut comentarii.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite